www.rokote.fi


Näytä:
Kaikki
Matkailijalle
Lasten
Aikuisten

ETSIMME OSALLISTUJIA ROKOTETUTKIMUKSEEN: Rokotetutkimus vyöruusun sairastaneille

Lue lisää

Maailman hepatiittipäivää vietetään 28.7.2019

WHO:n vuosittain järjestämän Maailman hepatiittipäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hepatiittien tunnistamisesta ja tartuntareiteistä sekä taudeilta suojautumisesta.
Lue lisää

Vältä kosketusta eläimiin matkoilla ja hakeudu lääkäriin välittömästi pureman jälkeen

Norjalaisnainen menehtyi vesikauhuun 6.5.2019. Hän oli saanut tartunnan koiranpennun puremasta Filippiineillä helmikuussa.
Lue lisää

Tiesitkö, että käsien pesu ei riitä? Tarkista rokotussuositukset ennen kesälomamatkaa

Jopa 11 % suomalaisista on sitä mieltä, että hyvä hygienia ja käsien pesu riittävät ehkäisemään tartuntatauteja matkoilla.
Lue lisää

SUOJAA ITSESI JA PERHEESI HEPATIITILTA

Hepatiittirokotuksia suositellaan lapsiperheille, sillä lapset altistuvat helposti taudinlähteille leikkien lomassa tai ruoan ja juoman kautta. Tätä kautta ne siirtyvät nopeasti myös lapsilta vanhemmille. Yhdistelmärokote antaa pitkäaikaisen suojan h...
Lue lisää

Tuhkarokkoepidemia Euroopassa. Miten suojautua?

Vuoden 2018 alkupuoliskolla 41 000 lasta ja aikuista on sairastunut tuhkarokkoon eripuolilla Eurooppaa ja siihen on kuollut tähän mennessä jo 37 henkilöä. Tämä on enemmän kuin minään aiempana vuonna tällä vuosikymmenellä.
Lue lisää

Hoida oma ja perheesi rokotussuoja kuntoon ennen talvilomamatkaa

Kannattaa tarkistaa maakohtaiset rokotussuositukset ja hakea matkailuneuvontaa hoitajalta tai lääkäriltä hyvissä ajoin ennen talvilomamatkaa.
Lue lisää

Tuhkarokkoepidemia Euroopassa jatkuu – tartuntoja todettu myös Suomessa

Vuoden 2018 aikana Euroopassa on todettu enemmän tuhkarokkotartuntoja kuin minään aiempana vuonna tällä vuosikymmenellä.
Lue lisää

Psyon Games ja GSK yhteistyöhön rokotustietoisuuden parantamisen saralla

Tänään käynnistyy ainutlaatuinen yhteistyö, kun pieni 10-henkinen jyväskyläläinen startup-yritys aloittaa yhteiskampanjan rokotetietoisuuden lisäämiseksi lääkeyritys GSK:n kanssa. Molempien yritysten visiona on tehdä maailmasta parempi paikka tieteen...
Lue lisää

Maailman hepatiittipäivä on 28.7.2018

Lauantaina 28.7.2018 vietetään Maailman hepatiittipäivää – World Hepatitis Day. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hepatiittien tunnistamisesta, niiden leviämistavoista ja taudeilta suojautumisesta.
Lue lisää

Huolehdi rokotussuojastasi hinkuyskää vastaan

Hinkuyskää on Suomessa ehkäisty rokotuksilla hyvällä menestyksellä, mutta siitä huolimatta tautia esiintyy edelleen joka vuosi. On tärkeää huomioida, ettei rokote anna elinikäistä suojaa, vaan vastustuskyvyn ylläpito vaatii myöhempiä tehosteannoksia.
Lue lisää

Kausiluonteinen influenssa pahentaa astmaa ja muita kroonisia hengitystiesairauksia

Vuosittainen influenssakausi on alkanut Suomessa. Influenssa voi olla vakava sairaus ja se voi johtaa jälkitauteihin myös terveillä lapsilla tai aikuisilla.
Lue lisää

Savonlinnassa tuhkarokkotapaus 22.6.2017

Italialaismiehen epäillään saaneensa tuhkarokkotartunan kotimaassaan.
Lue lisää

A-hepatiittiepidemia leviää miesten välisessä suojaamattomassa seksissä

Helsingissä on tammikuun aikana sairastunut useita henkilöitä miesten välisessä seksissä A-hepatiittiviruksen aiheuttamaan maksatulehdukseen.
Lue lisää

Smoothiesta hepatiitti A-tartunta

Yhdysvalloissa on levinnyt Hepatiitti A-epidemia 9 osavaltioon, jossa 134 henkilöä on saanut tartunnan. Taudin aiheuttamia kuolemantapauksia ei ole raportoitu, mutta 52 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon. Tartunnan välittäjäksi on epäilty pakasteman...
Lue lisää

Muistutus: rokotesarja loppuun!

Näin lomien jälkeen on syytä muistuttaa rokotesarjan loppuun viemisestä, jos on esim. ottanut hepatiittirokotuksen ennen lomamatkaa.
Lue lisää

Lähimatkailun riskit: Hepatiitti voi tarttua myös Viron matkalla

Lähimatkailusta on tullut vastatrendi massaturismille, ja on yksi nousevista trendeistä matkailualalla.
Lue lisää