Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Selvä

www.rokote.fi


Näytä:
Kaikki
Matkailijalle
Lasten
Aikuisten

SUOJAA ITSESI JA PERHEESI HEPATIITILTA

Hepatiittirokotuksia suositellaan lapsiperheille, sillä lapset altistuvat helposti taudinlähteille leikkien lomassa tai ruoan ja juoman kautta. Tätä kautta ne siirtyvät nopeasti myös lapsilta vanhemmille. Yhdistelmärokote antaa pitkäaikaisen suojan h...
Lue lisää

Tuhkarokkoepidemia Euroopassa. Miten suojautua?

Vuoden 2018 alkupuoliskolla 41 000 lasta ja aikuista on sairastunut tuhkarokkoon eripuolilla Eurooppaa ja siihen on kuollut tähän mennessä jo 37 henkilöä. Tämä on enemmän kuin minään aiempana vuonna tällä vuosikymmenellä.
Lue lisää

Lohjanjärven alue puutiaisaivotulehduksen kansalliseen rokotusohjelmaan

Tänä keväänä kansallinen rokotusohjelma laajenee jälleen puutiaisaivotulehduksen eli TBE:n osalta – Lohjanjärven riskialueeseen kuuluu muun muassa Lohjansaari, Jalassaari, Kirkniemi, Vohloinen ja osa Virkkalaa sekä Ojamoa.
Lue lisää

Tuhkarokkoepidemia Euroopassa jatkuu – tartuntoja todettu myös Suomessa

Vuoden 2018 aikana Euroopassa on todettu enemmän tuhkarokkotartuntoja kuin minään aiempana vuonna tällä vuosikymmenellä.
Lue lisää

Psyon Games ja GSK yhteistyöhön rokotustietoisuuden parantamisen saralla

Tänään käynnistyy ainutlaatuinen yhteistyö, kun pieni 10-henkinen jyväskyläläinen startup-yritys aloittaa yhteiskampanjan rokotetietoisuuden lisäämiseksi lääkeyritys GSK:n kanssa. Molempien yritysten visiona on tehdä maailmasta parempi paikka tieteen...
Lue lisää

Maailman hepatiittipäivä on 28.7.2018

Lauantaina 28.7.2018 vietetään Maailman hepatiittipäivää – World Hepatitis Day. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hepatiittien tunnistamisesta, niiden leviämistavoista ja taudeilta suojautumisesta.
Lue lisää

Huolehdi rokotussuojastasi hinkuyskää vastaan

Hinkuyskää on Suomessa ehkäisty rokotuksilla hyvällä menestyksellä, mutta siitä huolimatta tautia esiintyy edelleen joka vuosi. On tärkeää huomioida, ettei rokote anna elinikäistä suojaa, vaan vastustuskyvyn ylläpito vaatii myöhempiä tehosteannoksia.
Lue lisää

Kahdella kolmesta lapsesta ei ole suojaa hepatiittia vastaan Suomessa

Tuoreimman markkinatutkimuksen mukaan kahdella kolmesta lapsesta ei ole riittävää suojaa A- ja B -hepatiitti vastaan. Vanhemmat usein päättävät jättää lapset rokottamatta keskustelematta asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, koska he mieltäv...
Lue lisää

Kausiluonteinen influenssa pahentaa astmaa ja muita kroonisia hengitystiesairauksia

Vuosittainen influenssakausi on alkanut Suomessa. Influenssa voi olla vakava sairaus ja se voi johtaa jälkitauteihin myös terveillä lapsilla tai aikuisilla.
Lue lisää

Hepatiitti A -rokote maksutta miehille, joilla on seksiä miesten kanssa

Miehet, joilla on miesten välistä seksiä, saavat marraskuusta lähtien hepatiitti A -rokotteen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa.
Lue lisää

Apteekkariliitto toivoo rokotusoikeutta lisäkoulutetuille farmasian ammattilaisille

Vaikka rokotustoiminta on vielä pientä Suomen apteekeissa, silti kymmenet tuhannet suomalaiset ovat jo saaneet kausi-influenssarokotuksen apteekin tiloissa. Suomessa rokotuksia ovat toistaiseksi antaneet vain apteekin terveyspisteessä työskentelevät ...
Lue lisää

Potilas menehtyi tuberkuloosiin Porin keskussairaalassa.

Edellisviikon lauantaina sairaalaan hakeutunut henkilö menehtyi tuberkuloosiin Porin keskussairaalassa.
Lue lisää

Pirkanmaalla todettu tuhkarokkotartunta ke 2.8.2017

Pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon Italian matkan jälkeen. Oireina on ollut kuumetta ja ihottumaa. Sairastunut oli saanut tuhkarokkorokotteet lapsuudessaan.
Lue lisää

Savonlinnassa tuhkarokkotapaus 22.6.2017

Italialaismiehen epäillään saaneensa tuhkarokkotartunan kotimaassaan.
Lue lisää

A-hepatiittiepidemia leviää miesten välisessä suojaamattomassa seksissä

Helsingissä on tammikuun aikana sairastunut useita henkilöitä miesten välisessä seksissä A-hepatiittiviruksen aiheuttamaan maksatulehdukseen.
Lue lisää

Smoothiesta hepatiitti A-tartunta

Yhdysvalloissa on levinnyt Hepatiitti A-epidemia 9 osavaltioon, jossa 134 henkilöä on saanut tartunnan. Taudin aiheuttamia kuolemantapauksia ei ole raportoitu, mutta 52 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon. Tartunnan välittäjäksi on epäilty pakasteman...
Lue lisää

Muistutus: rokotesarja loppuun!

Näin lomien jälkeen on syytä muistuttaa rokotesarjan loppuun viemisestä, jos on esim. ottanut hepatiittirokotuksen ennen lomamatkaa.
Lue lisää

Lähimatkailun riskit: Hepatiitti voi tarttua myös Viron matkalla

Lähimatkailusta on tullut vastatrendi massaturismille, ja on yksi nousevista trendeistä matkailualalla.
Lue lisää