Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Selvä

www.rokote.fi


Näytä:
Kaikki
Matkailijalle
Lasten
Aikuisten

12/2018 Tuhkarokkoepidemia Euroopassa jatkuu – tartuntoja todettu myös Suomessa

Vuoden 2018 aikana Euroopassa on todettu enemmän tuhkarokkotartuntoja kuin minään aiempana vuonna tällä vuosikymmenellä.
Lue lisää

Joululahjaideat vähissä? Anna tänä vuonna aineeton lahja

Aiheuttaako jo pelkkä ajatus joululahjaostoksille lähtemisestä stressiä?
Lue lisää

Tuhkarokkoepidemia Euroopassa. Miten suojautua?

Vuoden 2018 alkupuoliskolla 41 000 lasta ja aikuista on sairastunut tuhkarokkoon eripuolilla Eurooppaa ja siihen on kuollut tähän mennessä jo 37 henkilöä. Tämä on enemmän kuin minään aiempana vuonna tällä vuosikymmenellä.
Lue lisää

Psyon Games ja GSK yhteistyöhön rokotustietoisuuden parantamisen saralla

Tänään käynnistyy ainutlaatuinen yhteistyö, kun pieni 10-henkinen jyväskyläläinen startup-yritys aloittaa yhteiskampanjan rokotetietoisuuden lisäämiseksi lääkeyritys GSK:n kanssa. Molempien yritysten visiona on tehdä maailmasta parempi paikka tieteen...
Lue lisää

Maailman hepatiittipäivä on 28.7.2018

Lauantaina 28.7.2018 vietetään Maailman hepatiittipäivää – World Hepatitis Day. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hepatiittien tunnistamisesta, niiden leviämistavoista ja taudeilta suojautumisesta.
Lue lisää

Huolehdi rokotussuojastasi hinkuyskää vastaan

Hinkuyskää on Suomessa ehkäisty rokotuksilla hyvällä menestyksellä, mutta siitä huolimatta tautia esiintyy edelleen joka vuosi. On tärkeää huomioida, ettei rokote anna elinikäistä suojaa, vaan vastustuskyvyn ylläpito vaatii myöhempiä tehosteannoksia.
Lue lisää

Kahdella kolmesta lapsesta ei ole suojaa hepatiittia vastaan Suomessa

Tuoreimman markkinatutkimuksen mukaan kahdella kolmesta lapsesta ei ole riittävää suojaa A- ja B -hepatiitti vastaan. Vanhemmat usein päättävät jättää lapset rokottamatta keskustelematta asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, koska he mieltäv...
Lue lisää

Kausiluonteinen influenssa pahentaa astmaa ja muita kroonisia hengitystiesairauksia

Vuosittainen influenssakausi on alkanut Suomessa. Influenssa voi olla vakava sairaus ja se voi johtaa jälkitauteihin myös terveillä lapsilla tai aikuisilla.
Lue lisää

Hepatiitti A -rokote maksutta miehille, joilla on seksiä miesten kanssa

Miehet, joilla on miesten välistä seksiä, saavat marraskuusta lähtien hepatiitti A -rokotteen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa.
Lue lisää

Apteekkariliitto toivoo rokotusoikeutta lisäkoulutetuille farmasian ammattilaisille

Vaikka rokotustoiminta on vielä pientä Suomen apteekeissa, silti kymmenet tuhannet suomalaiset ovat jo saaneet kausi-influenssarokotuksen apteekin tiloissa. Suomessa rokotuksia ovat toistaiseksi antaneet vain apteekin terveyspisteessä työskentelevät ...
Lue lisää

Potilas menehtyi tuberkuloosiin Porin keskussairaalassa.

Edellisviikon lauantaina sairaalaan hakeutunut henkilö menehtyi tuberkuloosiin Porin keskussairaalassa.
Lue lisää

Vesirokkoa ryhdytään hävittämään Suomesta laajoilla rokotuksilla

Alkavana lukuvuonna rokotetaan kaikki viidesluokkalaiset ja sitä nuoremmat koululaiset, jotka eivät ole sairastaneet vesirokkoa.
Lue lisää

Pirkanmaalla todettu tuhkarokkotartunta ke 2.8.2017

Pirkanmaalainen on sairastunut tuhkarokkoon Italian matkan jälkeen. Oireina on ollut kuumetta ja ihottumaa. Sairastunut oli saanut tuhkarokkorokotteet lapsuudessaan.
Lue lisää

Maailman hepatiittipäivä pe 28.7.2017

Heinäkuun 28. päivänä vietetään Maailman hepatiittipäivää.
Lue lisää

Savonlinnassa tuhkarokkotapaus 22.6.2017

Italialaismiehen epäillään saaneensa tuhkarokkotartunan kotimaassaan.
Lue lisää

Lähde Afrikkaan tutkimusmatkalle!

Afrikkaan seuramatkalle, jolla voit samalla testata ripulirokotetta? HS (21.5.) uutisoi ”kaikkien aikojen seuramatkasta”, jolle lähtevät ovat osa rokotetutkimusta.
Lue lisää

A-hepatiittiepidemia leviää miesten välisessä suojaamattomassa seksissä

Helsingissä on tammikuun aikana sairastunut useita henkilöitä miesten välisessä seksissä A-hepatiittiviruksen aiheuttamaan maksatulehdukseen.
Lue lisää

Smoothiesta hepatiitti A-tartunta

Yhdysvalloissa on levinnyt Hepatiitti A-epidemia 9 osavaltioon, jossa 134 henkilöä on saanut tartunnan. Taudin aiheuttamia kuolemantapauksia ei ole raportoitu, mutta 52 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon. Tartunnan välittäjäksi on epäilty pakasteman...
Lue lisää

Muistutus: rokotesarja loppuun!

Näin lomien jälkeen on syytä muistuttaa rokotesarjan loppuun viemisestä, jos on esim. ottanut hepatiittirokotuksen ennen lomamatkaa.
Lue lisää

ECDC ohjeistaa Rio de Janeiron olympialaisiin matkaavia tarttuvien tautien riskeistä

THL:n infektiouutiset (13.5.2016 sekä 13.7.2016) kertovat, että Euroopan tautikeskus (ECDC) on tehnyt riskinarvion elokuussa Brasiliassa järjestettäviä olympialaisia ja paraolympialaisia varten.
Lue lisää

Maailman hepatiittipäivä 28.7.2016

Vuosittain 1,5 miljoonaa ihmistä kuolee hepatiittivirustauteihin. Hepatiittipäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta hepatiittien tunnistamisesta, niiden leviämistavoista ja taudeilta suojautumisesta.
Lue lisää

Lähimatkailun riskit: Hepatiitti voi tarttua myös Viron matkalla

Lähimatkailusta on tullut vastatrendi massaturismille, ja on yksi nousevista trendeistä matkailualalla.
Lue lisää

THL Puutiaisaivotulehduksen esiintyvyys 2015: ennätysmäärä tapauksia Suomessa

Vuonna 2015 tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 67 TBE-vasta-ainelöydöstä, mikä oli ennätysmäärä. Löydöksiä todettiin huhti‒marraskuun välisenä aikana, eniten elokuussa.
Lue lisää

THL: Suomessa asuva saa malarian aina ulkomailla

Suomessa todetaan vuosittain 20−40 malariatapausta. Vuonna 2015 todettiin malaria 38 henkilöllä. Kaikki tartunnat olivat peräisin Afrikasta.
Lue lisää

Kotimaisia Hepatiitti A –tartuntoja selvitetään

Tammikuun 2015 alusta lähtien tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu 20 hepatiitti A-tapausta, joista 12 on esitietojen mukaan kotimaassa saatuja tartuntoja.
Lue lisää

Suomalaisten matkailu Etelä-Eurooppaan kasvoi vuonna 2014

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suomalaiset tekivät vuonna 2014 ulkomaille 5,9 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa, joissa yövyttiin kohdemaassa. Etelä-Eurooppaan suuntautuneet matkat lisäsivät suosiotaan.
Lue lisää

Matkailijoita muistutetaan tuhkarokkoepidemioista Euroopassa ja Amerikassa

Tuhkarokko on herkästi tarttuva rokotuksin ehkäistävä tauti. Sitä esiintyy yhä monissa EU-maissa, joissa rokotuskattavuudet ovat alhaisia.
Lue lisää

Hepatiitti voi tarttua suosituissakin lomakohteissa - suojaudu oikein

Suomalaiset tuovat A- ja B-hepatiittia tuliaisina muun muassa Thaimaan ja Intian lomakohteista. Niinkin läheltä kuin Tallinnasta sen voi saada. Tarkista suojautumistilanteesi ennen talven lomamatkaa!
Lue lisää

THL muistuttaa talvimatkailijoita rokotuksista

Talveksi Eurooppaan tai kaukomaille matkustavien kannattaa tarkistaa rokotusten ja estolääkityksen tarve. Rokotuksin ei voi kuitenkaan suojautua liiallisen alkoholin käytön seurauksilta tai seksitaudeilta.
Lue lisää

Alkuvuonna kotimaassa 12 hepatiittitartuntaa

THL:n Infektiouutiset raportoi että tammi-toukokuussa on todettu 12 kotimaista hepatiitti A -tartuntaa eri puolilla Suomea. Viidessä tapauksessa viruskannat ovat samanlaisia kuin Euroopassa vuonna 2013 alkaneessa epidemiassa, jossa tartunnan lähteeks...
Lue lisää

Läntisessä Euroopassa A hepatiittia: Euroopan Tartuntatautien viraston julkaisu 11.4.2014

Vuoden 2013 alusta lähtien Euroopassa on nähty hepatiitti A virus –epidemia.
Lue lisää

Rokotukset jäävät aikuisilla helposti retuperälle. Yle Aamu-TV 8.5.2014

Infektiolääkäri Anu Kantele kävi läpi Ylen Aamu TV:ssä 8.5. rokotusohjelmaa: Monelle aikuiselle on epäselvää, mitä rokotteita aikuisella pitäisi olla ja mistä tietää, onko rokotukset voimassa.
Lue lisää

Ulkoministeriö muistuttaa A-hepatiitti riskistä Latviassa

A-hepatiittitartuntojen määrä on viime aikoina ollut erittäin suuri. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa rokottautua hepatiitti A:ta vastaan.
Lue lisää