Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Selvä

www.rokote.fi

Antidote-mobiilipeli

Rokotteiden ansiosta meidän ei nykyisin tarvitse enää pelätä entisaikojen tarttuvia tauteja. Mutta kuinka rokotteet todella toimivat? Mikä estää tautia tarttumasta rokotettuun ihmiseen? Vastaus tähän löytyy meidän jokaisen sisältä.

Meissä jokaisessa on varsinainen armeija pieniä puolustussoluja, jotka ovat valmiita suojelemaan hengellään muuta elimistöämme. Jos taudin aiheuttava bakteeri tai virus pääsee kehomme sisään, nämä puolustussolut huolehtivat sen tuhoamisesta.

Sisäiset puolustusjoukkomme

Kuten jalkapallossa, jossa joukueeseen kuuluu erilaisia hyökkääjiä, keskikenttäpelaajia, puolustajia ja maalivahti, sisäisissä puolustusjoukoissammekin soluilla on erilaisia rooleja. Jotkut solut esim. syövät ja sulattavat taudinaiheuttajia, kun taas toiset tuhoavat vaurioituneita soluja.

Eräs solutyyppi toimii toimii puolustusjoukkojesi muistina. Nämä solut palvelevat kahta tärkeää tehtävää:

  • ne opettelevat tunnistamaan uuden kehoon tunkeutuneen taudinaiheuttajan,
  • ne muistavat aiemmin tapaamansa taudinaiheuttajat ja tuottamiensa vasta-aineiden avulla käskevät muita puolustussoluja hyökkäämään niitä vastaan.


Rokotteiden voima

Yksi sisäisen puolustuksemme heikkouksista liittyy uusien taudinaiheuttajien tunnistamiseen. Kun puolustusjoukot kohtaavat taudinaiheuttajan ensimmäistä kertaa, sen tunnistaminen kestää pitkään ja tuossa ajassa taudinaiheuttaja voi saada paljon vahinkoa aikaan kehossamme. Kun solut lopulta tunnistavat taudinaiheuttajan, voi taudinaiheuttajilla olla jo ylivoimainen asema. Tällöin sairastumme vakavasti.

Rokotteiden avulla voimme turvallisesti opettaa sisäisen puolustuksemme muistisoluja tunnistamaan tauteja ennalta. Jos taudinaiheuttaja pääsee kehoomme rokottamisen jälkeen, ovat puolustussolumme heti valmiita toimintaan ja tuhoavat taudinaiheuttajat ennen kuin ne ehtivät lisääntymään ja aiheuttamaan varsinaisen sairauden.

Koita onneasi Antidotessa, älä oikeassa elämässä

Kun kehon puolustusjoukot käyvät taisteluun taudinaiheuttajia vastaan, aiheuttaa se kehossasi aina epämukavalta tuntuvan tulehdusreaktion. Huolehdi omat ja läheistesi rokotteet kuntoon, ja säästä mikromaailman taistelut sekä jännittävät vaaratilanteet Antidote-peliin, jossa voit kokea ne turvallisesti.

Antidote

Vuoden 2017 hyötypeli -palkinnon voittanut Antidote on kotimaisen Psyon Gamesin luoma mikroskooppinen taistelutanner. Antidotessa pääset ohjaamaan elimistön puolustusjärjestelmää itse ja puolustamaan arvokasta kantasoluasi hyökkääviltä viruksilta ja bakteereilta.

  • Luo uusia soluja ja kehitä niitä
  • Tuhoa hyökkäävät virukset ja bakteerit
  • Suojele kantasolua luomalla tehokas puolustus
  • Opi kuinka sisäinen puolustuksesi toimii
  • Opi tuntemaan erilaiset taudit ja niihin liittyvät riskit

 

Lähdössä matkalle?

Ulkomailla voit altistua taudinaiheuttajille, joita Suomessa ei yleensä tapaa. Tarkista kohdemaasi rokotesuositukset ja hoida rokotteet kuntoon ennen lähtöä. Lataa Antidote mobiililaitteeseesi matkaviihdykkeeksi, niin voit voittaa taudinaiheuttajat turvallisesti pelissä ilman oikeaa tartunnan riskiä.

Lataa Antidote peli tästä. Tutustu myös Antidote sarjakuvaan alla.GSK ja Psyon Games aloittivat elokuussa 2018 yhteistyökampanjan rokotetietoisuuden lisäämiseksi. Molempien yritysten visiona on tehdä maailmasta parempi paikka tieteen avulla - toisella työkaluna toimivat pelit ja toisella lääketieteelliset innovaatiot ja tutkimustoiminta.