Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Selvä

www.rokote.fi

Rokotukset jäävät aikuisilla helposti retuperälle. Yle Aamu-TV 8.5.2014

2.6.2014 10:56:46


Infektiolääkäri Anu Kantele kävi läpi Ylen Aamu TV:ssä 8.5. rokotusohjelmaa: Monelle aikuiselle on epäselvää, mitä rokotteita aikuisella pitäisi olla ja mistä tietää, onko rokotukset voimassa. Rokotusten ottaminen on aikuisten omalla vastuulla eikä niiden ottamista valvota millään tavalla.

Meillä on kolme sellaista rokotetta, jotka saa maksutta. Jäykkäkouristus, tuhkarokolta, vihurirokolta ja sikotaudilta suojaava MPR-rokote sekä poliorokote, joka annetaan periaatteessa vain matkailijoille, kertoi dosentti ja infektiolääkäri Anu Kantele.

Influenssa-rokote kannattaa ottaa vuosittain. Myös puutiaisaivokuumerokote kannattaa ottaa sellaisilla alueilla, missä se on tarpeen. Jos ei ole sairastanut vesirokkoa, joka on vakava vanhemmalla iällä, niin tällöin kannattaa ottaa vesirokkorokote, luettelee Kantele muutamia esimerkiksi.

A- ja B-hepatiittirokotetta suositellaan periaatteessa vain matkaajille, mutta A-hepatiittia voi esiintyä myös niilläkin, jotka eivät matkusta.

A-hepatiittia nähdään aina aika ajoin myös henkilöillä, jotka eivät ole matkailleet. Norjassa ja muualla Pohjoismaissa on nyt ollut useita A-hepatiittitapauksia. Suosittelen, että se kannattaisi kaikkien hoitaa kuntoon. Kahdella rokotteella on periaatteessa elinikäinen immuniteetti, sanoo Kantele.

http://yle.fi/uutiset/laakari_rokotukset_jaavat_aikuisilla_helposti_retuperalle/7227669?origin=rss

 

6/2014 FIN/VAC/0035/14


Takaisin ajankohtaisiin