www.rokote.fi

Psyon Games ja GSK yhteistyöhön rokotustietoisuuden parantamisen saralla

21.8.2018 13:23:48


17.8. käynnistyi ainutlaatuinen yhteistyö, kun pieni 10-henkinen jyväskyläläinen startup-yritys aloittaa yhteiskampanjan rokotetietoisuuden lisäämiseksi lääkeyritys GSK:n kanssa. Molempien yritysten visiona on tehdä maailmasta parempi paikka tieteen avulla - ensimmäisellä työkaluna toimivat pelit ja toisella lääketieteelliset innovaatiot ja tutkimustoiminta.

Psyon Games on parin viime vuoden aikana kehittänyt Antidote-mobiilipelin, jossa pelaaja ohjaa ihmiskehon puolustusjärjestelmää solutasolla. Antidote on suunniteltu viihdyttämään pelaajaansa samalla, kun se herättää kysymyksiä ja mallintaa solutason vuorovaikutuksia pelimekaniikan avulla.

Peli on saanut Maailman Terveysjärjestö WHO:n sekä suomen eduskunnan rokoteryhmän hyväksynnän ja se on palkittu Suomen parhaana hyötypelinä. Nyt alkavassa yhteistyössä selvitetään miten mobiilipeliä voidaan hyödyntää oppimisessa ja rokotetietoisuuden lisäämisessä. Antidote-peli tulee olemaan osana tautitietoisuussisältöä GSK:n hallinnoimalla rokote.fi -sivustolla.

Rokotteet ovat ravinnon ja puhtaan veden ohella tärkein terveyteen vaikuttava tekijä. Niiden ansiosta sairastavuus on vähentynyt, monia vakavia tartuntatauteja on saatu hävitettyä kokonaan ja terveydenhuollon voimavaroja on vapautunut enemmän muiden sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

  • Psyon Gamesissa meitä huolestuttaa tieteen väheksyminen yhteiskunnassa. Tutkitun tiedon väheksymistä nähdään jatkuvasti enemmän myös korkeassa asemissa toimivien päättäjien keskuudessa. Voisi sanoa, että humpuuki on salonkikelpoistettu ja sen myötä mitä hulluimmatkin ideat ovat saaneet ennennäkemätöntä kannatusta, sanoo Psyon Gamesin toimitusjohtaja Olli Rundgren.

Rundgren arvelee, että pelien avulla mm. ennakkoluulojen syntymistä voidaan ehkäistä, kun helppotajuinen pelimekaniikka avaa pelaajalle, kuinka rokote todella toimii. Lisäksi pelin odotetaan puhuttelevan muuten vaikeasti tavoitettavissa olevaa yleisöryhmää – nuoria miehiä.

Nyt on alkamassa pilottihankkeen ensimmäinen vaihe, jonka tulokset määrittelevät miten yhteistyötä tullaan jatkamaan.


Takaisin ajankohtaisiin