Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Selvä

www.rokote.fi

Matkailijoita muistutetaan tuhkarokkoepidemioista Euroopassa ja Amerikassa

25.2.2015 10:41:19


Tuhkarokko on herkästi tarttuva rokotuksin ehkäistävä tauti. Sitä esiintyy yhä monissa EU-maissa, joissa rokotuskattavuudet ovat alhaisia. Viimeksi epidemioita on raportoitu useissa Berliinin kouluissa Saksassa.

Yhdysvalloissa useissa osavaltiossa tuhkarokkoon on helmikuun 2015 alkuun mennessä sairastunut yli sata henkilöä. Epidemia sai alkunsa huvipuistosta Kaliforniassa. Myös Kanadassa ja Meksikossa on todettu tuhkarokkoa. Filippiineillä oli vuonna 2014 iso epidemia, jonka aiheuttaja oli samaa tuhkarokkoviruksen genotyyppiä kuin Kaliforniassa.

Brasiliassa on ollut epidemioita vuodesta 2013 alkaen. Laajoja epidemioita on parhaillaan myös Bosnia-Hertsegovinassa, Serbiassa, Kirgisiassa, Kiinassa, Sudanissa ja Papua-Uusi-Guineassa.

Tuhkarokolta voi suojautua MPR-rokotteella. Jos henkilö ei ole sairastanut MPR-tauteja tai ei ole saanut MPR-rokotuksia, hänelle suositetaan kahta MPR-rokotetta vähintään kuuden kuukauden välein, mieluiten 2-3 vuoden välein. Ulkomaille matkustavalle lapselle suositetaan MPR-rokotusta 6 kuukauden iästä alkaen.

Viite:  www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/-/matkailijoita-muistutetaan-tuhkarokkoepidemioista-euroopassa-ja-amerikoissa

2/2015, FIN/VAC/0007/15


Takaisin ajankohtaisiin