Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Selvä

www.rokote.fi

Apteekkariliitto toivoo rokotusoikeutta lisäkoulutetuille farmasian ammattilaisille

3.11.2017 8:48:43


Vaikka rokotustoiminta on vielä pientä Suomen apteekeissa, silti kymmenet tuhannet suomalaiset ovat jo saaneet kausi-influenssarokotuksen apteekin tiloissa. Suomessa rokotuksia ovat toistaiseksi antaneet vain apteekin terveyspisteessä työskentelevät sairaan- ja terveydenhoitajat.

Apteekeissa tapahtuvat rokotukset ovat yleistyneet muualla maailmassa, minkä seurauksena rokotuskattavuus on noussut ja lisäksi ihmiset ovat olleet palveluun tyytyväisiä. Farmaseuttinen henkilökunta rokottaa ainakin Irlannissa, Portugalissa, Englannissa, osassa Sveitsin piirikuntia. Lisäksi apteekkirokotuksia tehdään USA:ssa, joissakin Kanadan provinsseissa ja Australian osavaltioissa.

Apteekkitoiminnan ja muun lääkehuollon kehittämistä pohtinut työryhmä esitti apteekkilaisten rokotusoikeutta tammikuussa 2015. Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on ilmaissut kannattavansa ajatusta, kunhan reunaehdot täyttyvät: tilan täytyy soveltua rokotuksen antamiseen ja henkilökunnalla pitää olla riittävä koulutus, annetut rokotukset pitää merkitä potilaskertomukseen ja rokotustoiminnan pitää tapahtua lääkärin valvonnassa.

 

Lähde: http://www.apteekkari.fi/uutiset/apteekkariliitto-toivoo-rokotusoikeutta-lisakoulutetuille-farmasian-ammattilaisille.html

 

10/2017, FIN/VAC/0029/17


Takaisin ajankohtaisiin