Sivustolla käytetään evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää Selvä

Rokote.fi
Rokote.fi  

GSK:N TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Päivitetty: 20.8.2015

Tässä Tietosuojamenettelyssä selostetaan, miten GSK käyttää ja suojaa meille antamiasi tietoja. Kunnioitamme yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet suojaamaan henkilötietojasi. Tässä Tietosuojamenettelyssä kuvataan, miten keräämme, siirrämme, käsittelemme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi sekä kuvaillaan suojaamisperiaatteemme.

Antamalla henkilötietojasi meille, annat suostumuksesi tietojesi siirtämiseen, käsittelyyn, käyttöön ja luovuttamiseen tässä Tietosuojamenettelyssä kuvatulla tavalla.

Tiedot verkkosivustojen tai sovellusten ylläpitäjästä (sekä rekisterinpitäjänä toimivasta GSK:n yksiköstä) ovat saatavilla verkkosivuston alatunnisteesta ja/tai yhteystietosivulta sekä sovellusten lisenssisopimuksista.

Mitä henkilötietoja keräämme

Keräämme meille antamiasi henkilötietoja, eli tietoja, joista sinut voidaan yksilöidä. Keräämme tietojasi vain, kun olet antanut suostumuksesi tietojen keräämiselle. Keräämämme henkilötiedot sisältävät muun muassa:

  • nimesi
  • osoitteesi
  • puhelinnumerosi
  • sähköpostiosoitteesi
  • muita tietoja, joista olet tunnistettavissa (esimerkiksi IP‐osoite ja GPS‐sijaintitiedot).

 

Kuinka käytämme henkilötietojasi

Antamalla henkilötietojasi käyttöömme, hyväksyt, että kansallisen lainsäädännön sen salliessa tai, kun olet hyväksynyt seuraavien yhteydenottojen vastaanottamisen, saatamme käyttää henkilötietojasi muun muassa:

  • vastataksemme pyyntöihisi
  • parantaaksemme palveluntasoamme
  • parantaaksemme yhteydenottojemme sisältöä
  • tarjotaksemme vinkkejä, hyödyllistä tietoa, tuoteuutisia ja päivityksiä
  • ilmoittaaksemme sinulle uusista tuotteistamme ja palveluistamme
  • pyytääksemme mielipidettäsi tuotteistamme ja palveluistamme
  • käsitelläksemme työhakemuksesi
  • omiin hallinnollisiin ja laadunvarmistustarkoituksiimme
  • muihin tarkoituksiin, jotka on ilmoitettu tarkemmin verkkosivustolla tai sovelluksessa.

 

Verkkosivuston ja sovelluksen käyttöä koskevat tiedot

Keräämme lisäksi automaattisesti tietoja verkkoselaimestasi ja tietokoneesi käyttöjärjestelmästä; verkkosivustoista, joilla olet vieraillut ennen vierailuasi verkkosivustoillamme tai sen jälkeen; palvelimen tavanomaisista lokitiedoista; IP‐osoitteistasi; GPSsijaintitiedoistasi; matkapuhelinoperaattoristasi sekä matkapuhelimesi käyttöjärjestelmästä. Kokoamme nämä tiedot ymmärtääksemme, miten vierailijamme käyttävät verkkosivustojamme ja sovelluksiamme, jotta voimme näin parantaa niitä ja tarjoamiamme palveluita. GPS‐sijaintitietojen avulla ei tyypillisesti ole mahdollista tunnistaa yksittäisiä vierailijoita. Saatamme myös jakaa näitä koontitietoja muiden GSK‐konsernin yhtiöiden ja kolmansien osapuolten kanssa. Nämä tiedot sisältävät muun muassa:

  • verkkosivustojemme ja sovellustemme kokonaisvierailumäärän
  • verkkosivustomme ja sovellustemme kunkin yksittäisen sivun kävijämäärän
  • vierailijoidemme Internet‐palveluntarjoajien verkkotunnukset.

 

Kuinka suojaamme henkilötietosi

GSK toteuttaa tarpeelliset oikeudelliset, organisatoriset ja tekniset toimenpiteet suojatakseen henkilötietojasi soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. GSK:n käyttäessä kolmatta osapuolta palveluntarjoajana, valitaan nämä palveluntarjoajat huolellisesti ja niiden edellytetään toteuttavan tarpeelliset toimenpiteet henkilötietojen luottamuksellisuuden turvaamiseksi ja tietojen suojaamiseksi. Käytämme erilaisia suojaustekniikoita ja ‐käytäntöjä suojataksemme henkilötietosi asiattomalta pääsyltä, käytöltä ja luovutuksilta. Valitettavasti tietojen siirtäminen Internetissä tai matkapuhelinverkossa ei ole täysin suojattua. Vaikka teemme parhaamme suojataksemme henkilötietojasi, emme voi taata verkkosivustoillemme tai sovelluksiimme toimittamiesi henkilötietojen turvallisuutta: toimitat tiedot aina omalla vastuullasi. Vaikka emme voi taata, ettei henkilötietojasi menetetä, käytetä väärin tai muuteta, vastaanotettuamme henkilötietosi, toteutamme asianmukaiset tekniset suojaustoimenpiteet estääksemme mainitunlaiset valitettavat tapahtumat.

Henkilötietojen jakaminen kolmansien osapuolten kanssa

Saatamme osana tavanomaista liiketoimintaamme jakaa henkilötietosi tytäryhtiöidemme, toimittajiemme ja edustajiemme kanssa suorittaaksemme hyväksymiäsi toimenpiteitä. Ellei verkkosivustolla tai sovelluksessa erikseen toisin mainita, emme myy tai vuokraa henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Henkilötietosi saatetaan kuitenkin siirtää kolmannelle osapuolelle, jos tähän sivustoon liittyvä liiketoiminta tai sen osa ja siihen liittyvät asiakastiedot myydään, luovutetaan tai siirretään. Toisinaan valikoidut kolmannet osapuolet toimittavat meille verkkosivustoihimme, sovelluksiimme ja liiketoimintaamme liittyviä tukitoimintoja. Tällaisillä kolmansilla osapuolilla saattaa toisinaan olla pääsy henkilötietoihisi, jotta he voivat tarjota meille mainitunkaltaisia palveluja. Edellytämme kaikilta meille edellä kuvattuja tukitoimintoja toimittavilta yhtiöiltä samaa tietosuojan tasoa kuin mitä meillä itsellämme on. Kolmannet osapuolet eivät saa käyttää jakamiamme tietoja omiin tarkoituksiinsa. Emme varsinkaan salli tukitoimintojen tuottajien käyttää henkilötietojasi omiin markkinointitarkoituksiinsa.

Milloin saatamme luovuttaa tai siirtää henkilötietojasi

GSK pidättää oikeuden luovuttaa henkilötietojasi, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi, vastataksemme viranomaisille, oikeudenkäyntien osapuolille toimivaltaisen tuomioistuimen valtuutuksen mukaisesti, sekä muutoinkin siinä laajuudessa, kun soveltuva lainsäädäntö kulloinkin sallii tai edellyttää. Saatamme luovuttaa henkilötietojasi tietyissä paikallisen lainsäädännön sallimissa erityistilanteissa. Tällaisia erityistilanteita ovat muun muassa:

  • kun meillä on syy uskoa, että henkilötietojesi luovuttaminen on tarpeellista sellaisen henkilön tunnistamiseksi tai tavoittamiseksi taikka kanteen nostamiseksi sellaista henkilöä vastaan, joka saattaa aiheuttaa sinulle vahinkoa;
    muutoin vahingoittaa tai haittaa GSK:n oikeuksia, omaisuutta tai toimintaa; muutoin haitata tai vahingoittaa tämän verkkosivuston tai sovelluksen muita käyttäjiä; tai muutoin haitata tai vahingoittaa ketä tahansa muuta, jota mainitunlainen toiminta saattaisi vahingoittaa
  • kun uskomme, että lainsäädäntö edellyttää sitä, tai vastataksemme lainvalvontaviranomaisten pyyntöön rikostutkinnan yhteydessä, tai muun viranomaisten pyyntöön vireillä olevaan oikeusjuttuun tai hallinnolliseen tutkintaan liittyen
  • huomattavan yritysjärjestelyn, kuten tuoteryhmän tai liiketoiminnan myynnin, sulautumisen, varallisuuden myynnin tai epätodennäköisen konkurssin yhteydessä.

 

Kerätyt henkilötiedot saatetaan siirtää, niitä saatetaan säilyttää tai käsitellä kotimaassasi tai missä tahansa muussa maassa, jossa GSK:lla (tytäryhtiöinemme), alihankkijoillamme tai edustajillamme on toimitiloja, mukaan lukien Yhdysvallat ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuoliset maat. Henkilötietojasi saatetaan näin ollen käsitellä sellaisissa maissa, joiden tietosuojan taso on alhaisempi kuin kotimaassasi. Käyttämällä verkkosivustojamme ja sovelluksiamme annat suostumuksesi henkilötietojesi kaikenlaisiin siirtoihin, käsittelyyn ja säilyttämiseen asuinmaasi ja ETA:n ulkopuolella. Varmistamme, että, mikäli henkilötietojasi siirretään asuinmaasi ulkopuolelle, niitä kohdellaan tämän Tietosuojamenettelyn mukaisesti.

IP‐osoitteiden käyttö

IP‐osoite on numerosarja, jonka tietokoneesi saa automaattisesti aina, kun kirjaudut Internet‐palveluntuottajallesi, organisaatiosi lähiverkkoon (LAN) tai laajaverkkoon (WAN). Verkkopalvelimet tunnistavat tietokoneesi automaattisesti sille annetun IP‐osoitteen perusteella käyttäessäsi Internetiä. GSK tai puolestamme toimivat kolmannet osapuolet saattavat kerätä IP‐osoitteita järjestelmänvalvontaa ja verkkosivustojen käytön tarkastamista varten. Saatamme myös käyttää IP‐osoitteita tunnistaaksemme verkkosivustojemme käyttäjiä silloin, kun se on käsityksemme mukaan tarpeellista verkkosivustojen käyttöehtojen noudattamisen varmistamiseksi tai palveluidemme, verkkosivustomme tai sen muiden käyttäjien suojelemiseksi.

Evästeet

Verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme saatetaan käyttää "evästeiksi" kutsuttua teknologiaa. Eväste on pieni kirjainsarjasta koostuva tiedosto, jonka verkkosivuston palvelin asentaa tietokoneesi kovalevylle. Evästeet mahdollistavat sen, että verkkosivustostomme ja sovelluksemme voivat erottaa sinut muista käyttäjistä. Verkkosivusto tai sovellus voi räätälöidä toimintansa tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaavaksi keräämällä ja muistamalla valintasi. Palvelimemme saattaa esimerkiksi asentaa tietokoneellesi evästeen, jonka vuoksi et joudu antamaan salasanaasi kuin kerran yhden verkkosivustovierailun aikana.

Voit joko sallia tai estää evästeet. Suurin osa verkkoselaimista sallii evästeet automaattisesti, mutta voit yleensä halutessasi muokata selaimesi asetuksia estääksesi evästeet tai saadaksesi varoituksen ennen evästeen tallentamista tietokoneellesi. Tutustu verkkoselaimesi käyttöohjeisiin tai aputoimintoon saadaksesi lisätietoa näistä toiminnoista ja määritelläksesi evästeasetuksesi.

Mikäli päätät estää evästeet, et välttämättä voi käyttää kaikkia verkkosivustojemme tai muiden verkkosivustojen interaktiivisia ominaisuuksia. Lisätietoja evästeiden käytöstämme saat tutustumalla maailmanlaajuiseen Evästekäytäntöömme.

Tiedot ulkopuolisista lähteistä

Kansallisen lainsäädännön salliessa saatamme täydentää olemassa olevia tietokantojamme keräämällä kolmansilta osapuolilta niiden lainmukaisesti kerättyjä tietoja. Osa näistä tiedoista saattaa olla henkilötietoja. Toimimme näin kohdentaaksemme sinulle paremmin niitä tietoa ja mainoskampanjoita, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Keräämme ja käytämme tällaisia henkilötietoja vain joko niiden käyttötarkoitusten mukaisesti, joita varten rekisteröity on tiedot alun perin antanut, tai lain muutoin sallimalla tavalla.

Oikeutesi

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin tässä Tietosuojamenettelyssä esitettyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi on tarpeen, ellei lainsäädännössä edellytetä pidempiaikaista säilytystä. Voit milloin tahansa ottaa meihin kirjallisesti yhteyttä pyytääksesi meitä päivittämään, korjaamaan tai poistamaan antamiasi henkilötietoja. Tällaiset yhteydenotot voi lähettää käyttämällä tämän Tietosuojamenettelyn lopusta löytyviä yhteystietoja. Sinulla on lisäksi oikeus tarkastaa meille antamasi tiedot. Joissain maissa saatat joutua suorittamaan kohtuullisen korvauksen kuluista, jotka aiheutuvat meille tarkastusoikeutesi käyttämisestä.

Linkit muille verkkosivustoille

Verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme saattaa toisinaan olla linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Tätä Tietosuojamenettelyä ei sovelleta tällaisiin kolmansien verkkosivustoihin. Mikäli päätät siirtyä tällaiselle linkitetylle verkkosivustolle, hyväksyt, että emme ole vastuussa tällaisten verkkosivustojen saatavuudesta emmekä ole tarkastaneet tai suosittele niitä, tai ole vastuussa suoraan tai välillisesti esimerkiksi:

  • siitä, kuinka tällaiset verkkosivustot kohtelevat henkilötietojasi
  • tällaisten verkkosivustojen sisällöstä
  • siitä, kuinka muut käyttävät tällaisia verkkosivustoja.

 

Varmista, että tutustut kaikkien käyttämiesi verkkosivustojen ja sovellusten oikeudellisiin ja tietosuojaehtoihin ennen kuin annat henkilötietojasi.

Lapset verkkosivustojemme tai sovellustemme käyttäjinä

Ellei toisin ole erikseen mainittu, ne verkkosivustot tai sovellustemme, joita tämä Tietosuojamenettely koskee, eivät ole tarkoitettu tai suunnattu alle 13‐vuotiaille lapsille. Emme tietoisesti kerää näillä verkkosivustoilla tai sovelluksissamme henkilötietoja tämän ikäisiltä vierailijoilta. Niillä verkkosivustoilla tai niissä sovelluksissa, jotka on tarkoitettu alle 13‐vuotiaiden lasten käytettäviksi, keräämme henkilötietoja vain vanhemman tai huoltajan nimenomaisella suostumuksella.

Muutokset

Saatamme toisinaan päivittää tätä Tietosuojamenettelyä. Mikäli tekemämme muutokset ovat merkittäviä, saatamme myös julkaista niitä koskevan tiedotteen verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme sekä niihin liittyvissä lisenssisopimuksissa. Suosittelemme, että tutustut tähän tietosuojaselosteeseen säännöllisesti, jotta pysyt tietoisena siitä, kuinka suojaamme keräämiämme henkilötietoja. Jatkamalla verkkosivustojemme ja sovellustemme käyttöä, sinun katsotaan hyväksyneen tässä Tietosuojamenettelyssä mainitut ehdot sekä sen mahdolliset päivitykset. Muutoksia ei sovelleta taannehtivasti ennen kyseisen muutoksen tekemistä kerättyihin henkilötietoihin.

Tämä Tietosuojamenettely on viimeksi päivitetty 20.8.2015.

Ota meihin yhteyttä

Viittauksilla "GSK", "me" ja "meidän" tarkoitetaan GlaxoSmithKline PLC:a ja sen tytäryhtiöitä. Voit osoittaa tähän tietosuojamenettelyyn liittyvät mahdolliset kysymyksesi, kommenttisi ja pyyntösi paikalliselle GSK:n tytäryhtiölle käyttäen alla olevia yhteystietoja. Mikäli olet meihin yhteydessä, ilmoita ystävällisesti vierailemasi verkkosivuston osoite sekä miten toivot meidän olevan sinuun yhteydessä.

Ottaaksesi yhteyttä GSK:iin Suomessa, soita 010 30 30 30.

Muiden GSK:n toimipisteiden yhteystiedot löytyvät tältä verkkosivustolta:
http://www.gsk.com/en‐gb/contact‐us/worldwide/.

 

8/2015, FIN/OTH/0016/15